Серия от криминални посегателства срещу директора на училище Георги Сава Раковски“

...
Серия от криминални посегателства срещу директора на училище Георги Сава Раковски“
Коментари Харесай

Училищен директор стана обект на серия посегателства

Серия от престъпни похищения против шефа на училище „ Георги Сава Раковски “ в котелското село Пъдарево. Само за три месеца от полицията проверяват три обира и един вандалски акт против персоналния му автомобил.

Серията от произшествия стартират през ноември 2022 година последният е обвързван със счупени стъкна на няколко от прозорците в учебното заведение. В него учат към 40 деца.

„ Назначен съм за шеф през юли 2022 година В началото имаше похищения към персоналното ми имущество. Помислих, че е случайност, т.е. че не е ориентирано съответно към мен. Но се оказа, че нещата са доста по-сериозни “, изясни Хюсеин Моллов, директор на ОУ „ Г.С. Раковски “ в село Пъдарево.

През седмица-две случаите се повтарят. Тогава директорът схваща, че евентуално те са ориентирани към него. Имало е даже грабеж в кабинета му.

„ Когато ме назначиха за директор се усъмних, че изчезват дърва от учебното заведение. Сложих две външни камери – към улицата и към склада с дървата. Кражбите стопираха “, сподели още той пред БТВ.

Свързва похищенията против персоналното имущество и училището с работата си, тъй като не се познава с никого в образователното заведение. Очаква проверяващите органи да се произнесат по тематиката.

От районното полицейско ръководство изпатиха документално мнение. В него се споделя, че по този случай се работи приоритетно още след подаването на първия сигнал. Предприети са съответните дейности – осъществени са разпити и са формирани досъдебни производства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР